HTML

Az élet csodái

Csupán két módon élhetjük életünket: az egyik szerint semmi sem számít csodának, a másik szerint minden az. Mindegy milyen borzasztónak látszik is az élet, könnyen lehet hogy a következő sarkon egy igazi nagy csoda vár rád.

Friss topikok

  • Mónika Kvacsány: Ez nagyon tetszik. Minden szó igaz. (2013.02.03. 11:15) Szeretni

Linkblog

Szeretni

2008.12.06. 18:37 :: Espoir (törölt)

Élni annyi mint szeretni. Szeretni látni és megmutatni, érezni és érzékeltetni, meghallani és meghallgatni, magasba szállni és felröpíteni, kinyílni és felnyitni, megérteni és megértetni, együtt érezni és eggyé olvadni - és tudni, hogy a szeretet a legmagasabb rendű alkotás. Szeretni nem lehet hideg fejjel, fél szívvel, okosan, mert a szeretet olyan cselekvés, amely magában foglalja azt is, hogy őrültek vagyunk azért, akit szeretünk. Magyarul hiszünk benne, hinni pedig kizárólag feltétel nélkül lehet, különben számítgatunk - jól vagy rosszul - egyre megy. Ne számolj, ne kombinálj, csak TEDD. Mit jelent igazán szeretni? Szeretni - feltétel nélkül. Létezik feltétel nélküli szeretet - a gyermekkorban, mikor a csecsemőnek szüksége van RÁD. Amikor TE vagy érte a felelős. Létezik feltétel nélküli szeretet felnőttkorban is. Amikor tudatosan vállalod a szabadságot. Amikor TE vagy a felelős saját magadért, a tetteidért. Amikor elfogadsz valami olyasmit amiről nem tudod milyen lesz egy óra múlva, másnap, vagy a jövő héten, csak TESZED és nem szabsz feltételeket, nem gondolkodsz, elfogadod még azt is hogy hülyének néznek a szerelmedért. Ehhez persze két ember kell, mondom két EMBER, aki vállalja a kockázatot. De hidd el a bátorságodért megkapod a jutalmad. Mert a feltétel nélküliség ajándék mindkét félnek. A CSODA hogy le tudsz mondani saját önzésedről, csak ADSZ és ELFOGADSZ. Nem kérdezed mi volt tegnap, nem nézed mi lesz holnap. Egy hibája van így szeretni - erő kell hozzá és bátorság. Gyakran elég hozzá egy apró szikra és két lélek összetalálkozik, és csak egy szabály van, az is kimondatlan : Légy tudatában a szabadságodnak és add meg a másiknak az ő szabadságát. Fogadd el, ne akard a saját képedre formálni őt, értsd a csöndjeit, értsd a szavait. Hidd el létezik ilyen, és nem kell feltétlenül egymás hegyén-hátán élni ahhoz hogy ezt megtapasztald. Lehet a MÁSIK feled a világ MÁSIK felén is, akkor érezni fogod a jelenlétét. Gyakran közelebb van hozzád mint az aki melletted él, de egy másik világban.... A szeretet ünnepe minden nap kellene hogy legyen, egy érintés, egy ölelés, egy mosoly. Szerettél már úgy hogy fájt ? Ha igen, tudod miről beszélek :)

Szólj hozzá!

Címkék: csoda nélkül feltétel szeretni

A bejegyzés trackback címe:

https://azeletcsodai.blog.hu/api/trackback/id/tr94808069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása